back to top

Aktuelne vijesti

Obilježena 32. godišnjica manevarskih jedinica policije SJB Tuzla

Datum:

Na platou Slane Banje, danas su Udruženje policije “Manevarac” i aktivisti Mjesne zajednice Stari grad obilježili 32. godišnjicu od formiranja manevarskih jedinica policije Stanice javne bezbjednosti Tuzla.

Uz prisustvo velikog broja građana, manifestacija je bila prilika da se prisjetimo hrabrosti i žrtve koju su pokazali pripadnici ovih jedinica tokom odbrane grada.

Na svečanosti su istaknute četiri manevarske jedinice koje su činile najveću udarnu snagu regularnih jedinica Stanice javne bezbjednosti, te su dobrovoljno stale u odbranu Tuzle u teškim trenucima.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, podržao je obilježavanje ovog važnog datuma i istaknuo važnost prisjećanja na hrabrost i požrtvovanje onih koji su stali u odbranu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.

“To mogu samo veliki ljudi, to mogu samo istinske patriote koji su stavili svoj život ispred života svojih sugrađanki i sugrađana. U to ime želim od srca da im čestitam. Današnji dan želim da posvetimo svima onima koji su dali svoje živote, svoje dijelove tijela za odbranu Tuzle i Bosne i Hercegovine. Nikada ne smijemo zaboraviti njihovu hrabrost i požrtvovanje. Ovakva manifestacija treba da nas sve okuplja i da nam daje snagu da čuvamo uspomenu na hrabre branitelje. Zahvalnost dugujemo onima koji su položili svoje živote za odbranu grada Tuzle i Bosne i Hercegovine. “, rekao je gradonačelnik Lugavić.

Hor Srednje muzičke škole Tuzla upotpunio je atmosferu svečanosti, dok je izložba slika i podjela promotivnog materijala dodatno obogatila manifestaciju.

enovosti.ba

Najnovije vijesti