Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška u oblasti kulture u 2023. godini“ za programe ili projekte u oblasti kulture i programe ili projekte izdavačke djelatnosti. Za ovu namjenu Vlada TK i Ministarstvo su osigurali ukupno 172.000 KM, a koja će biti dodijeljena korisnicima koji se prijave i budu ispunjavali uslove Javnog poziva, a u skladu sa utvrđenim kriterijima za vrednovanje. Aplikanti mogu predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno 10.000 KM, dok podnosioci prijave za projekte izdavačke djelatnosti mogu ostvariti pravo na podršku od maksimalno 3.000 KM po programu/projektu izdavačke djelatnosti.

Tekst Javnog poziva i prijavni obrasci su dostupni na zvaničnoj web stranici Vlade TK i web stranici Ministarstva kulture, sporta i mladih TK, a sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom od 08-16 sati, na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352.

U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanju eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati info dan za sve zainteresovane, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena na web stranici Ministarstva (www.mksmtk.gov.ba).

 


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti