back to top

Aktuelne vijesti

Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je objavilo Javni poziv za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška u oblasti kulture u 2023. godini“ za programe ili projekte u oblasti kulture i programe ili projekte izdavačke djelatnosti. Za ovu namjenu Vlada TK i Ministarstvo su osigurali ukupno 172.000 KM, a koja će biti dodijeljena korisnicima koji se prijave i budu ispunjavali uslove Javnog poziva, a u skladu sa utvrđenim kriterijima za vrednovanje. Aplikanti mogu predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno 10.000 KM, dok podnosioci prijave za projekte izdavačke djelatnosti mogu ostvariti pravo na podršku od maksimalno 3.000 KM po programu/projektu izdavačke djelatnosti.

Tekst Javnog poziva i prijavni obrasci su dostupni na zvaničnoj web stranici Vlade TK i web stranici Ministarstva kulture, sporta i mladih TK, a sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom od 08-16 sati, na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352.

U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanju eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati info dan za sve zainteresovane, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena na web stranici Ministarstva (www.mksmtk.gov.ba).

 


studiod.ba

Najnovije vijesti