Aktuelne vijesti

Objavljen poziv mladima za učešće na edukaciji za buduće energetske lidere –

Datum:

Centar za energiju, energijsku efikasnost i okolinu – CEEO u saradnji sa Gradom Tuzla poziva mlade sa područja grada Tuzla na edukaciju koja se realizuje u okviru projekta „Platforma za razvoj poduzetništva mladih energetskih lidera“.

Shodno nedovoljnoj informisanosti i uključenosti mladih u problematiku zaštite okoliša, energijske efikasnosti kao i upotrebe obnovljivih izvora energije osnovni fokus projekta je edukacija mladih s ciljem povećanja zaposlenosti i poduzetništva u navedenim oblastima. Usmjeravanjem mladih ljudi, prvenstveno onih koji su trenutno nezaposleni, prema razvoju ideja mogu se kreirati nova radna mjesta, zaustaviti odliv obrazovanih mladih u razvijene zemlje Evrope i izgraditi imidž zemlje kako bi se privukla nova sredstva i programi finansiranja. Također, mladi zaposleni u malim i srednjim preduzećima će steći potrebno znanje za razvoj optimalnih rješenja o efikasnom korištenju energije, upotrebi OIE i mjerama za povećanje energijske efikasnosti.

Shodno tome, oblasti koje će biti obrađene tokom radionice su:

  1. Zaštita okoliša: “Zaštita okoliša kao platforma za razvoj poduzetništva mladih”
  2. Energijska efikasnost: “Energijska efikasnost u praksi”
  3. Poduzetništvo mladih: “Izvori finansiranja i ideje održive budućnosti”
  4. Obnovljivi izvori energije: “Sunčeva energija i fotonaponske elektrane”

Poziv je otvoren za sve nezaposlene mlade sa područja grada Tuzla (do 35 godina starosti) koji će kroz edukaciju dobiti priliku za razvoj svojih kompetencija i ideja, kao i za mlade zaposlene u malim i srednjim preduzećima čije je polje djelovanja sektor energetike na području grada Tuzla, a koji mogu direktno uticati na donosioce odluka i razvoj projekata.

Edukacija “Platforma za razvoj poduzetništva mladih energetskih lidera” će se održati 22.11.2023. godine u hotelu Grand u Tuzli. Organizatori snose troškove obroka, osvježenja, edukativnog programa i promotivnog materijala. Broj učesnika je ograničen, dok će projektni tim na osnovu utvrđenih kriterija izvršiti selekciju prijavljenih.

Iz jedne organizacije se mogu prijaviti maksimalno dvije (2) osobe. Registracija za učešće je obavezna putem linka: https://forms.gle/Wwe53zs9dLfFvmQRA. Rok za prijavu je 17. novembar 2023. godine.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju, putem e-maila [email protected] ili pozivom na telefon +387 33 878 790.

Organizatori se raduju vašem učešću.

Poziv možete preuzeti na linku ispod:

POZIV


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti