Aktuelne vijesti

“Od policije TK napravit ćemo respektabilnu sigurnosnu strukturu u BiH” –

Datum:

Određeni period se polemisalo o tome da li je oružje koje je korišteno u terorističkom napadu na Kosovu kupljeno u Bosni i Hercegovini, tačnije u Tuzli.

O tome i drugim temama govorio je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, u emisiji ‘Istraga sedmice’ Hayat TV. Kazao je da je Tuzla specifično područje iz više razloga.

– Tuzla je je vjerovatno određenim politikama čija je težnja određena vrsta nacionalizma, Tuzla je trnu u oku kao sredina koja je multinacionalna. Tuzla je pokazatelj suživota. Nastoji se destabilizirati Tuzla i unijeti više negativnih informacija kako bi sigurnosna situacija eskalirala i kako bi se u takvoj situaciji određene antidržavne politike pokušale pronaći u destabilizaciji BiH – rekao je Irfan Halilagić.

Dakle, Tuzlanski kanton nije prodao oružje, ali kupuje. Halilagić je objasnio o čemu se radi.

– Kupujemo u skladu sa odgovornom politikom. U posljednjih godinu i pol dana pokrenuli smo velike aktivnosti kada je u pitanju materijalno i tehničko jačanje kapaciteta Uprave policije. Rezultati su vidljivi. Vjerujem da ćemo od policije Tuzlanskog kantona napraviti respektabilnu sigurnosnu strukturu u BiH. Protiv svake vrste zla ne možete odgovoriti ako nemate opremljenu policijsku strukturu. Transporteri će služiti za složenije aspekte organizovanog kriminala – istakao je Irfan Halilagić.

Dotakao se i teme Aerodroma Tuzla i smanjenja broja letova Wizz Air-a.

– Wizz Air u cijelom regionu preslaže svoje aktivnosti sa brojnih aerodroma, ili odlaze ili dolaze. Procjenjuju gdje im je isplativo da usmjere svoje letove. U takvim okolnostima i Tuzlanski kanton se našao u neprilici. Desetak godina najpouzdaniji partner na koga se aerodrom naslanjao je bio Wizz Air. Držao je preko 10 lokacija prema kojima je letio. Kada ste osuđeni na jednog operatera onda ovakve situacije predstavljaju problem – rekao je Irfan Halilagić.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti