back to top

Aktuelne vijesti

Odličan nastup atletičara “Slobode Tehnograd” na mitingu u Bijeljini |

Datum:

Na stadionu Etno sela “Stanišići” u Bijeljini održan je Međunarodni atletski miting “Trofej Bijeljine 2024” na kojem su takmičari AK Sloboda Tehnograd postigli odlične rezultate.

Nikola Pavljašević dominirao je u trci na 600 metara u kategoriji dječaka, ostvarivši vrijeme od 1:31,56, dok je Ema Mešković slavila u trci na 800 metara za mlađe juniorke s vremenom 2:18,19.

I ostali tuzlanski atletičari su postigli rezultate vrijedne pažnje. Izdvajaju se srebrene medalje Elme Hasanbašić na 800 metara za juniorke i Rijada Hasanbašić na 1500 metara za seniore. Adem Bajrić bio je četvrti na 60 i 200 metara za cicibane, Amna Musić peta na 600 metara za pionirke, a Ajna Nezirovac deveta u istoj disciplini. Imad Isabegović zauzeo je šesto mjesto na 800 metara za mlađe juniore.

Lične rekorde na ovom mitingu postavili su Amar Bećirović, Majra Paočić, Ena Jaganjac i četverogodišnja Ilma Alibašić, koja je bila najmlađi učesnik mitinga. Miting “Trofej Bijeljine” okupio je više stotina takmičara iz 29 klubova iz država regiona.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti