back to top

Aktuelne vijesti

Određena jednomjesečna mjera pritvora za Abdulaha Kruškića iz Gračanice zbog napada na policajca

Datum:

Općinski sud Gračanica je odobrio zahtjev tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Kruškić je optužen da je 19. maja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio zaustaviti automobil policajcima koji su vršili redovnu kontrolu saobraćaja i skrenuo na lokalni put. Kada su policajci pokušali zaustaviti njegov automobil radi provjere identiteta, on je uhvatio policajca za košulju kroz prozor sa vozačeve strane, zatim je nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće. Kruškić je oštrim dijelom kosilice naneo ozbiljne tjelesne povrede policajcu.

Kada su drugi policajci pristigli da pomognu kolegi, Kruškić je odbio poslušati naredbu da spusti kosu i prijetio im ozbiljno, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i uhapsili.

Istraga je također pokrenuta protiv njegovog sina H.K (23) zbog sumnje da je sprečavao službenu osobu u vršenju posla i udario jednog policajca pesnicom u lice. On je uhapšen ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Policija je obavila kriminalističku obradu nad ovim licima i predala ih tužilaštvu na daljnje postupanje.

Tužilac je naložio provođenje istrage i ispitao oba osumnjičena lica.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti