back to top

Aktuelne vijesti

Održan 3. memorijalni turnir “Husnija Babajić – Babaja” u Tuzli

Datum:

Na pomoćnim terenima stadiona Tušanj, u organizaciji Udruženja sportskih radnika Gradskog nogometnog saveza Tuzla, održan je 3. memorijalni turnir “Husnija Babajić-Babaja”. Ove godine okupio je 120 učesnika, 8 ekipa iz Tuzle, Živinica i Srebrenika. Baš kao i prethodnih godina, i ove godine organizatori su dječacima rođenim 2013. i 2014. godine omogućili idealne uslove za igru i pružili priliku da pokažu svoj puni potencijal.

“Djeca koja su u fazi takmičenja iduće godine će se takmičiti u kantonalnim ligama tako da ih već pripremamo za to takmičenje. Sport ujedinjuje djecu, mi želimo to da nastavimo i nastavit ćemo sigurno”, rekao je Mihret Ćosić, predsjednik Udruženja sportskih radnika GNS Tuzla.

Turnir je imao ne samo takmičarski, već i prijateljski karakter. Dječaci su, pored terena, kvalitetno vrijeme proveli i van njega u druženju i upoznavanju novih prijatelja. Svi prisutni mogli su uživati u sjajnim utakmicama, potezima igrača, ali i šalama i zabavi kojih nije nedostajalo na ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji.

“Već treći put učestvujemo na memorijalnom turniru Husnija Babajić. Ovo je jedan odličan turnir, drago mi je da se sjećaju jednog takvog sportskog radnika iz udruženja sudaca. Malo je sparno vrijeme, ali smo se prilagodili i djeca igraju jednu utakmicu po 12 minuta, sve je na visokom nivou. Mi ćemo i naredne godine učestvovati na ovom turniru. Najvažnije je da se djeca druže, da niko ne povrijedi, oni koji budu najbolji dobit će medalje, ali je prije svega važno druženje i socijalizacija djece”, istakao je Edin Mahmutović, trener škole nogometa Colibri Živinice.

“Jedno lijepo sportsko druženje naših dječaka sa područja Tuzlanskog kantona. Mi smo ovdje došli da se takmičimo, da se družimo, upoznajemo, gajimo nova prijateljstva. Od početka ovog tradicionalnog turnira smo ovdje i zahvaljujemo se organizatorima na visokoj organizaciji i ferom sportskom takmičenju”, rekao je Amer Redžić, FK Proleter Slavinovići.

Turnir su podržali Vlada TK i Grad Tuzla. Udruženje sportskih radnika Gradskog nogometnog saveza Tuzla godinama unazad tradicionalno organizuje dva malonogometna turnira godišnje, kako bi mališanima pružili priliku da se takmiče i pripreme za nadolazeće izazove u svojim klubovima. Za najbolje su obezbijeđene medalje i pehari.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti