Aktuelne vijesti

Održan Info dan za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja –

Datum:

Na Info danu koji je održan u Sali za sjednice Gradskog vijeća Tuzle, potencijalni aplikanti dobili su informacije o programu podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, odnosno, o uslovima, načinu prijavljivanja i ostalim pitanjima bitnim za učešće u Javnom pozivu. Tokom događaja, učesnici su imali priliku dobiti i odgovore na pitanja od izuzetnog značaja za razvoj vlastitih poduzetničkih potencijala, kao što su: kako unaprijediti vlastite poduzetničke vještine, procijeniti izvodljivost svojih poslovnih ideja, te kako strukturirati i razviti poslovni plan. Pored toga, prisutni su bili informisani o mogućnostima finansijske podrške za ostvarenje svojih poduzetničkih vizija, pokretanje ili daljnje razvijanje vlastitih start-up poduhvata, te pristup stručnjacima iz različitih područja i mentorima kako bi podržali rast i razvoj svojih poslovnih inicijativa. Osim toga, Info dan pružio je priliku za umrežavanje i povezivanje, stvarajući vrijedne kontakte za buduće poslovne prilike.

Javni poziv namjenjen je osobama sa mjestom prebivališta  na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele da pokrenu i uspostave formalni biznis, registracijom samostalne djelatnosti u osnovnom zanimanju, ili samostalne djelatnosti u dodatnom zanimanju ili pak privrednog društva, sa minimalno jednom zaposlenom osobom.

Također, Javni poziv namijenjen je i vlasnicima postojećeg biznisa sa sjedištem na području grada Tuzle, registrovanog u periodu do godinu dana od objave ovog Javnog poziva, koji su zantiresovani za razvoj poduzetničkih vještina a imaju poslovnu ideju o proširenju poslovanja.

Krajnji rok za  prijavu na Javni poziv je 05.11.2023. godine.

Javni poziv realizuje se u partnerstvu Grada Tuzle, Fondacije IMPAKT Sarajevo i Ministarstva za privredu Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani dodatne informacije o Javnom pozivu mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, putem telefona: 035/307-387 i 307-380, kao i u Fondaciji IMPAKT Sarajevo, putem telefona: 033/207-812.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti