back to top

Aktuelne vijesti

Održan mirni protest mještana MZ Breške zbog novih članova Savjeta MZ |

Datum:

U subotu je održan mirni skup mještana Mjesne zajednice Breške koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom Gradskog vijeća Tuzla da se promijene članovi Savjeta ove MZ.

Odluka koju je donijelo Gradsko vijeće Tuzla, na prijedlog vijećnika Zorana Jovanovića, da se smijene članovi iz iste MZ i postave članovi koji ne pripadaju istoj je nepoštivanje Statuta, naveli su mještani. S tim  u vezi članovi Savjeta MZ Breške i mještani ove MZ traže da se ispoštuje Statut Grada Tuzla prema kojem svaki birani član MZ mora imati prebivalište na toj MZ, te da se vrate smijenjeni članovi Savjeta na mjesto gdje su postavljena dva člana koja po mjestu prebivališta pripadaju drugim MZ.

Na sam skup su pozvani i novoimenovana dva člana Savjeta, kako bi upoznali mještane o svom cilju i svrhi dolaska, ali se nisu pojavili.

Prema dopisu iz Gradskog vijeca dobili su odgovor da će Komisija za izbor i imenovanje zatražiti od sekretara mjesnih zajednica da od svih predsjednika i članova Savjeta mjesnih zajednica zatraže da dostave kopije potvrde o prebivalištu, kao dokaz da imaju prebivalište na području mjesne zajednice u čiji su Savjet izabrani. Mještani su jednoglasno poručili iz ove Mjesne zajednice da neće stati dok se ne ispoštuje Statut.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti