Aktuelne vijesti

Održan prvi besplatan seminar za mala i srednja preduzeća iz oblasti Digitalne transformacije –

Datum:

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona jučer je održalo prvi besplatni seminar iz oblasti digitalne transformacije. Predavanje na temu „Uvod u digitalnu transformaciju“ prisutnima je održao konsultant za agilnu i digitalnu transformaciju Nedžad Junuzović, koji je do sada već realizovao veliki broj uspješnih projekata iz oblasti digitalne transformacije stranih i domaćih kompanija.

U okviru interaktivnog seminara, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa pojmovima digitalne transformacije, poslovne agilnosti, te zašto je važno za poslovanje organizacija u današnjem, prilično kompleksnom, digitalnom dobu, primijeniti agilni pristup u postupku provođenja digitalne transformacije. Takođe su učesnicima seminara date ključne preporuke za uspješno provođenje digitalne transformacije. Ovom seminaru prisustvovali su predstavnici preduzeća iz sektora proizvodnje plastike, farmaceutskog, IT, turističkog i nevladinog sektora, te drvoprerađivačke industrije i rudarskog projektovanja.

Ministarstvo će i u narednom periodu nastaviti sa organizacijom besplatnih seminara za mala i srednja preduzeća i obrte s ciljem jačanja njihovih internih upravljačkih kapaciteta.

Jučerašnji seminar održan je u prostorijama Kantonalne privredne komore TK.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti