Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Održan radni sastanak vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle i izvršnog direktora za tehničke poslove JP Ceste Federacije BiH | .

Datum:

Zbog velikog interesovanja građana i izražene potrebe za rješavanjem višegodišnjeg saobraćajnog problema na prilazima gradu, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao se u četvrtak, 19. januara, sa izvršnim direktorom za tehničke poslove, JP Ceste Federacije BiH, dipl.ing.građ. Nijazom Hadžikadunićem.

Tokom sastanka održanom u prostorijama direkcije ovog javnog preduzeća, razgovaralo se o rješavanju problema ulaza u grad sa zapadne strane, petlje Šićki Brod i kružnog toka kod Termoelektrane Tuzla. Ovom prilikom usaglašeni su i dogovoreni budući koraci oko aktivnosti, između Grada Tuzle i JP Ceste Federacije BiH, kako bi se što prije počeli realizovati konkretni projekti na predmetnim lokacijama.

Jedna od tema sastanka bila je i produžetak Južne gradske saobraćajnice, na potezu od džamije Kralja Abdulaha, prema naseljima Slavinovići i Simin Han. U tom kontekstu dogovoreni su naredni koraci koji će se poduzimati u cilju početka gradnje navedene saobraćajne dionice.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Lugavić današnji sastanak ocijenio je veoma uspješnim i značajnim za sve stanovnike Tuzle jer je prema njegovim riječima naišao na veliko razumijevanje, izraženo od strane gospodina Hadžikadunića, te je za očekivati da će u dogledno vrijeme, na kvalitetan način, biti riješeni saobraćajni prilazi gradu sa zapadne i istočne strane.

Radi se o projektima čiji početak realizacije građani isčekuju nekoliko godina, te su obje strane izrazile punu spremnost i želju za saradnjom u sprovođenju aktivnosti koje bi omogućile realizaciju navedenih projekata putne infrastrukture.

Prednosti rješavanja problema putne infrastrukture, prije svega efikasnijim prometom i bržim pristupom ljudi i roba, građani će u velikoj mjeri osjetiti u oblastima ekološkog, ekonomskog i društvenog razvoja Tuzle.


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti