back to top

Aktuelne vijesti

Održan sastanak sa gračaničkim izlagačima –

Datum:

U Multimedijalnoj sali održan je sastanak sa gračaničkim izlagačima na 12. Međunarodnom sajmu poduzetništva u Gračanici čije je svečano otvorenje 20. septembra.

U uvodnom dijelu gradonačelnik Nusret Helić i predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika u Gračanici, Mirsad Helić upoznali su izlagače sa programom sajma, rasporedom i popunjenošću hala te završnim aktivnostima predviđenim za svečano otvorenje.

održan sastanak sa gračaničkim izlagačima –

Ovogodišnji sajam GRAPOS-EXPO održava se na 5000 m² otvorenog i 3000 m² zatvorenog izložbenog prostora u Radnoj zoni I (Branilaca grada bb) iza šoping centra Etna.

Koncept sajma je izmijenjen u odnosu na prethodne godine, te je ove godine sajam pretežno izložbenog karaktera dominantno gračaničkih proizvodnih firmi iz metalne industrije, industrije hemije i nemetala, prerade plastike, drvne i građevinske industrije te su svi kapaciteti do sada popunjeni.

održan sastanak sa gračaničkim izlagačima –

Planirano je održavanje i većeg broja panel diskusija posvećenih energetskoj tranziciji BiH, umrežavanju domaćih firmi i bh dijaspore kroz program „Diaspora invest“ te je predviđena konferencija na kojoj će biti najavljena BH sedmica inženjerstva sa dosta zanimljivih panela na zadane teme kao što su obrazovanje, tehnologija i mnoge druge.

Da je grad pouzdan partner privredi svjedoči i činjenica da će određena sredstva biti subvencionirana gračaničkim start-up i drugim biznisima.

U povodu sajma u gradu je predviđen i bogat kulturno-umjetnički program koji će započeti koncertom Mahira Mulalića.


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti