back to top

Aktuelne vijesti

Održan tradicionalni Napretkov božićni koncert

Datum:

Napretkov božićni koncert postao je tradicionalan događaj u Gradačcu, pa je i ovom prilikom u nedjelju 17. decembra 2023. godine okupio izuzetan broj posjetilaca. Koncertu su u Gradskom kinu prisustvovali brojni gosti, građani i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Gradačca i šire. Uz prigodne pjesme upućene su i želje za svaku sreću u božićnim danima.

održan tradicionalni napretkov božićni koncert

Organizator Božićnog koncerta bilo je Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Podružnica Gradačac. Pozdravne riječi dobrodošlice uputio je Marijan Šimić, predsjednik HKD „Napredak“ Podružnica Gradačac.

Izražavajući dobrodošlicu i upućujući čestitke povodom nastupajućih blagdana Božića i Nove godione, Šimić se zahvalio prisutnima što su došli da zajedno podijele sreću, radost i nadolazeće blagdane uputivši poruke mira, ljubavi, vjere i nade.

O značaju Božića govorio je župnik Župa Gradačac i Turić vlč. Stjepan Didak, poželivši sretne i ugodne božićne blagdane.

održan tradicionalni napretkov božićni koncert održan tradicionalni napretkov božićni koncert

Ove godine publika je mogla uživati u nastupu Prve pjevačke konjice „Sinđir“ iz Županje koja se predstavila sa pjesmama posvećenim ovom velikom katoličkom blagdanu i premijerno izvela pjesmu „Inat šokački“. Lijepo raspoloženje upotpunili su članovi Vokalno-instrumentalnog ansambl “Grad-Art” pjevajući pjesme „Zmaj od Bosne“ (Sa Gradačca bijele kule), „Još i danas zamiriše trešnja“ i „Nedirajte mi ravnicu“ dobivši gromoglasne aplauze. Članovi KUD „Zmaj od Bosne“ Gradačac predstavili su se sa igrama i nošnjama iz Kraljeve Sustjeske.

održan tradicionalni napretkov božićni koncert

Nakon koncerta u upiličen je prigodan domjenak.


radiogradacac.ba

Najnovije vijesti