back to top

Aktuelne vijesti

Održana 30. redovna sjednica Gradskog vijeća Živinice

Datum:

održana 30. redovna sjednica gradskog vijeća živinice

održana 30. redovna sjednica gradskog vijeća živinice održana 30. redovna sjednica gradskog vijeća živinice održana 30. redovna sjednica gradskog vijeća živinice

Danas je Gradsko vijeće Živinice održalo svoju 30. redovnu sjednicu.

Sjednica je upriličena u Velikoj sali Gradskog vijeća sa početkom u 10 sati.

Kao i do sada, aktuelni saziv najvećeg predstavničkog tijela grada Živinice pokazao je veliku ekspeditivnost i efikasnost u radu te je obiman dnevni red od 35 tačaka u potpunosti apsolviran.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić izrazio je svoje zadovoljstvo još jednom uspješno realiziranom sjednicom najvišeg predstavničkog tijela građana Živinica.

Informacija o aktivnostima na osiguranju finansijskih sredstava u svrhu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže kod međunarodnih institucija – EBRD, koju je vijećnicima prezentirao Gradonačelnik Began Muhić, kod istih je izazvala nesvakidašnju reakciju – gromoglasan i nepodijeljen aplauz.

Danas su vijećnici, između ostalog, na prijedlog Gradonačelnika, usvojili i Pravilnik  o uslovima, kriterijima i postupku dodjele subvencija za utopljavanje zgrada i postavljanje fasada u višim etažnim, stambenim, stambeno – poslovnim i poslovnim objektima na području grada Živinice.

Odlična saradnja Gradske uprave i Gradskog vijeća Živinice u kreiranju sveukupnog života na području naše lokalne zajednice još jednom se potvrdila danas kada je dnevni red od 35 tačaka 30. redovne sjednice uspješno apsolviran za samo četiri sata efektivnog zasijedanja.

Naravno, ta efikasnost se može vidjeti i na terenu gdje se sprovode i implementiraju sve usvojene odluke i rješenja, a što za posljedicu ima pozitivne trendove u svim formama i oblicima življenja i rada u našem gradu.

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti