back to top

Aktuelne vijesti

Održana izložba “Futura i prijatelji” u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom –

Datum:

Danas je održana izložba u povodom obilježavanja “Međunarodnog dana osoba s invaliditetom” koju je organizovalo Udruženje roditelja djece i mladih s invaliditetom “FUTURA”  u foajeu BKC-a Gračanica u petak

Svečano otvaranje izložbe u Velikoj Sali BKC-a je počeo u 11:00 sati, a izložba je bila otvorena do 17:00 sati.

Na izložbi su pored udruženja “FUTURA” učestvovale škole sa područja Grada Gračanice, te prijateljska udruženja, organizacije i ustanove sa kojima udruženje “Futura” sarađuje a koje takođe svoj rad baziraju na pružanju podrške djeci, mladima i odraslim osobama s invaliditetom.

Na programu je bio igrokaz učenika MSŠ i članova Future i monodrama “Kako razumjeti mene s autizmom” u izvedbi defektologa i glumca Jasmina Salkića.

”Danas je bio poseban dan za nas. Veličanstveno otvaranje izložbe na koju su došli svi naši dragi prijatelji. Naša draga djeca srednjoškolci i članovi future su briljirali na “daskama koje život znače”. Dragi Jasmin Salkić,glumac i defektolog nam je prenio toliko emocija da se to jednostavno opisati ne može. Mislim da niko nije ostao ravnodušan. Hvala vam svima dragi ljudi,prijatelji koji ste danas bili sa nama.” stoji na zvaničnoj FB stranici Udruženja ”Futura”

Galeriju sa svečanog otvaranja možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1061749708117901&set=pcb.1061752204784318


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti