back to top

Aktuelne vijesti

Održana Izvještajna skupština Sportskog saveza Grada Gračanica – Radio Gračanica

Datum:

Sinoć je u dershani Osman-kapetanove medrese u Gračanici održana Izvještajna skupština Sportskog saveza Grada Gračanica.

održana izvještajna skupština sportskog saveza grada gračanica – radio gračanica

Na Skupštini razmatrano je ukupno sedam tačaka, a desilo se nekoliko promjena u Upravnom odboru. Naime, sinoć je nakon 12 godina dužnosti na funkciji predsjednika, neopozivu ostavku podnio profesor Osman Bukvić.

“Želim se zahvaliti Gradskoj upravi, Gradonačelniku, kolegama i medijima za nesebičnu podršku tokom svih ovih godina za raznorazne projekte Sporskog saveza” poručio je prisutnima profesor Bukvić.

održana izvještajna skupština sportskog saveza grada gračanica – radio gračanica

Nakon toga prisutni su za novog člana Upravnog odbora izglasali Nesiba Okića, a o budućem predsjedniku UO Sportskog saveza, Sportski savez odlučivat će u svojim narednim sastancima.

Raspravljalo se o Izvještaju o radu i financijskom izvještaju za 2022. godinu kao i o programu rada i financijskom planu za 2023 godinu.

Zahtjev za članstvo u Sportski savez uputili su sljedeći klubovi: Biciklistički klub ”MTB Trebava” iz Gračanice i Streljački klub ”Mladi strijelci”.

MTB Trebava je primljen u Sportski savez nakon pregledane kompletne dokumentacije, dok Streljački klub nije dostavio potrebnu validnu dokumentaciju.

održana izvještajna skupština sportskog saveza grada gračanica – radio gračanica

Na kraju sjednice Sportski savez Grada Gračanica se ogradio od ministrice za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanje Vlaisavljević, a koje su vezane za njene sramne izjave o ratnim zločincima.

Kompletan snimak sa Skupštine možete uskoro poslušati u informativnom programu našeg radija.

 


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti