Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Održana sjednica Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam KPK Tuzla | .

Datum:

U okviru redovnih godišnjih aktivnosti Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održana je prva sjednica Odbora Udruženja u 2023. godini. Okupljeni članovi ovog komorskog Udruženja sa predstavnicima svih grupacija, stava su da u odborima, Udruženja i grupacija, i u narednom periodu trebaju ostati isti predstavnici, predsjednici odbora sa svojim zamjenicima. Također, zaključeno je da je u narednom periodu neophodno raditi na animiranju privrednika, predstavnika firmi članica Udruženja, na aktivnijem učešću u radu odbora i svim ostalim aktivnostima koje se poduzimaju u okviru planiranog i usvojenog Programa rada za 2023. godinu.

Na sastanku u Komori nije bilo novih dopuna i izmjena već usvojenog Plana i programa rada Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla za 2023. godinu. Značajna je rasprava bila vezana za sajamske nastupe. Uz isticanje zahvalnosti Komori na obezbjeđenju izložbenog prostora na brojnim, velikim i značajnim sajamskim manifestacijama a što je i direktna ušteda firmama članicama koje su u svom planu rada imaju sajamske promocije, dogovoreno je i aktivnije učešće i predstavljanje na sajmovima koji predstoje. Tako se u prvi plan stavlja izuzetno značajan, jedan od najkvalitetnijih sajmova u ovom dijelu Evrope a iz oblati turizma. Riječ je o 44. sajmu turizma koji se u Beogradu tadicionalno održava u februaru. Za ovaj sajam, na kojem je Komora obezbijedila izložbeni prostor potpuno besplatno za svoje članice zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj saradnji sa menadžerima Beogradskog sajma, vlada veliko interesovanje. Posebno zbog činjenice da je u prethodnih nekoliko godina ostvareno niz kontakata upravo na ovom sajmu, na prostoru koji Komora organizuje kao “Privredu TK” a koji su rezultirali izuzetno kvalitetnom poslovnom saradnjom koja još uvijek traje. Sajam u Beogradu će biti prilika da se ta sradnja učvrsti, proširi i da se ostvare novi kontakti na koje računaju članice Komore iz oblasti turizma.

trgovinamv2

Očekuje se i da se turističke agencije i zajednice, članice Komore, upravo počev od ovog sajma u Beogradu, aktivnije uključe u promociju turističkih destinacija i potencijala sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, da se intenzivnije i kvalitetnije posvete segmentu tzv. “incoming turizmu” te da se u narednom periodu, uz pomoć i saradnju relevantnih gradskih i kantonalnih institucija, strateški pristupi razvoju domaćeg turizma kako bi ova industrijska grana bilježila značajnije rezultate. Ukazano je na potrebu proširenja tržišta na kojem se mogu ponuditi i predstaviti domaće turističke destinacije pa je tako, uz još jednu pohvalu tradicije nastupa na sajmu u Beogradu, pohvaljen napor Komore u obezbjeđenju još jednog prostora za promociju domaće turističke ponude u kojoj je novitet kompleks “Muška voda” Kladanj. Riječ je o 31. sajmu turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i 48. sajmu hrane koji će se u Budvi održati od 29.3. do 1.4. a na kojem je, za potrebe svojih članica, Komora obezbijedila izložbeni prostor.

(RTv7/KPKTZ)

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/bs_BA/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/bs_BA/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.async=true; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
rtv7.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti