Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Održana svečana akademija u znak sjećanja na komandanta Ibrahima Salihovića

Datum:

Povodom 2. godišnjice smrti srebreničkog legendarnog ratnog komandanta Ibrahima Salihovića, u organizaciji udruženja boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95.” u Srebreniku je upriličena svečana akademija posvećena sjećanju na ovog velikog čovjeka i patriotu koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom  agresije na našu zemlju.

O neizmjernom doprinosu Ibre kapetana  u odbrani ovih prostora, ali i njegovoj poslijeratnoj borbi za dostojanstvo i bolji položaj boračke populacije, govorili su predstavnici društvenog i političkog života, kao i njegovi saborci, a pristi su mogli čuti i nekoliko pjesama posvećenih legendarnom Ibri-kapetanu.

Ibrahim Salihović je preminuo 12.02.2021. godine nakon duge i teške bolesti. Bio je  penzionisani pukovnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, ratni komandant 5. bataljona 21. Srebreničke brigade, a kasnije i komandant elitne 211. Oslobodilačke brigade. Bio je  vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik,  kao i ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Nakon svečane akademije, njegovi saborci i brojne delegacije upriličili su polaganje cvijeća na spomeniku palim borcima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu  i obilazak mezara Ibrahima Salihovića na gradskom groblju Grabovci.

www.radiosrebrenik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti