Aktuelne vijesti

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Ljeto u Tuzlanskom kantonu mora se iskusiti jer ljepota...

Gdje jesti u Tuzli

Gdje jesti u Tuzli najukusniju hranu Ako se pitate gdje...

Najbolja mjesta u Tuzli

Najbolja mjesta u Tuzli koja vrijedi posjetiti, uživati u...

Održana svečana sjednica GV Živinice

Datum:

održana svečana sjednica gv živinice

GV Živinice danas je održalo  svečanu sjednicu u povodu 25.novembra Dana državnosti BiH.

Ove godine Svečana sjednica održana je u holu MSŠ Živinice i ista je organizirana u saradnji sa srednjim školama, Odjeljenjem muzičke škole, Prvom i Drugom osnovnom školom i Dječijem obdaništem Živinice .

Svečana sjednica započela je intoniranjem državne himne koju su izveli učenici i profesori harmonike  Odjeljenja osnovne muzičke škole  .

održana svečana sjednica gv živinice

O značaju obilježavanja Dana državnosti govorio je predsjedavjući GV Živinice Nail Jusić a u ime gradonačelnik prisutnima se obratio sekretar gradske uprave Suvad Butković.

Ovom prilikom o ovom najznačajnijem datumu za našu Domovinu Jusić i Butković poslali su jasne poruke te građanima čestitali Dan državnosti BiH.

Kroz historiju naše domovine prolazile su razne vojske, ali naša zemlja je opstala, i živjeće i dalje, poručeno je sa današnje sjednice.

MSŠ Živinice bila je domaćin održavanje Svečane sjednice GV .Direktor ove obrazovne ustanove istakao je zadovoljstvo i zahvalnost na ukazanoj prilici da učenici pred širim auditorijem pokažu kroz različite sadržaje koliko vole svoju Domovinu.

Na obilježavanju Dana državnosti među prisutnima pored predstavnika  izvršne i predstavničke vlasti grada , bili su i predstavnici boračkih organizacija, MIZ , direktori JU I JP, učenici i nastavnici O.Š. u Živinicama , udruženja građana i političkih subjekata.

Svi su imali priliku uživati u različitim  sadržajima koje su pripremili učenici zajedno sa profesorima iz MSŠ Živinice, Gimnazije, Prve i Druge Osnovne škole, Dječijeg obdaništa , Učenici Odjeljena osnovne muzičke škole a prigodnom koreografijom predstavilo se i KUD Živinice.

Dijana Svrakić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti