Aktuelne vijesti

Okončani radovi i uručena upotrebna dozvola za most Ljubače – Suha –

Datum:

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić današnjim je uručivanjem Rješenja o odobrenju za upotrebu mosta preko rijeke Spreče predstavnicima Grada Živinice najavila i skorašnje zvanično puštanje u funkciju ovog infrastukturnog objekta.

Most na lokalnoj cesti Ljubače – Suha obnovljen je zahvaljujući zajedničkim snagama i sredstvima koje je obezbijedila Vlada FBiH i premijer Fadil Novalić, Grad Živinice i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

„Procedura što se tiče resornog ministarstva je završena“, naglasila je ministrica Ajšić ovom prilikom podsjetivši da su „uručena rješenja za urbanističku saglasnost i građenje, završeni radovi i dostavljena uredna dokumentacija te načinjen tehnički prijem komisije koja je konstatovala da se most može koristiti za upotrebu. Rješenje će za 15 dana postati pravosnažno a time će i stanovnicima zapadnog dijela Živinica i privrednicima koji su koristili obilaznicu olakšati kretanje i skratiti put“, kazala je ministrica Ajšić.

okončani radovi i uručena upotrebna dozvola za most ljubače – suha –

Ministrica Ajšić ovom je prilikom zahvalila gradskoj službi i gradonačelniku Živinica za sve poduzete aktivnosti da se projekat što prije završi kao i stanovništvu tog dijela grada na razumijevanju zbog nemogućnosti prelaska tokom izvođenja radova.

Most na rijeci Spreči oštećen je u poplavama 2014. godine i od tada predstavljao problem i otežavao komunikaciju stanovnika ovog kraja.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti