back to top

Aktuelne vijesti

Omladinske selekcije ženske košarkaške reprezentacije BiH okupile se u Tuzli

Datum:

Ženske omladinske selekcije košarkaške reprezentacije BiH okupile su se na Tuzlanskom Mejdanu. U-14, U-16 i U-18 selekcije državnog tima trenirale su zajedno kako bi se pripremile za buduće izazove. Cilj ovog okupljanja je omogućiti mlađim igračicama uvid u starije uzrasne kategorije i pružiti trenerima uvid u napredak svojih igračica.

“Važno je pratiti napredak djevojčica za naredni period. To je ključno za kontinuitet rada i za budućnost ženske košarkaške reprezentacije”, rekla je Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije BiH.

Treneri svih selekcija su zadovoljni radom reprezentativki na treninzima, istakavši da ima mnogo kvalitetnih igračica koje mogu imati značajnu ulogu u seniorskom timu u budućnosti.

“Zadovoljni smo odazivom na treninzima. Primijetili smo da imamo dosta potencijala u mlađim selekcijama i radimo na tome da ostvarimo što bolje rezultate”, istakao je Aleksandar Bližnjaković, selektor U-16 selekcije BiH.

“Zadovoljna sam energijom i željom djevojčica da budu dio reprezentacije. Nadamo se dobrim rezultatima u budućnosti”, naglasila je Dragana Svitlica, selektor U-18 selekcije BiH.

U-18 reprezentaciju BiH očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji. Nakon okupljanja u Tuzli, pripreme će se nastaviti u Konjicu kako bi reprezentacija bila spremna za takmičenje.

“Mislim da svaka od nas ima potencijal za mjesto u ekipi za Evropsko prvenstvo. Važno je da svi radimo zajedno kako bismo postigli dobre rezultate”, rekla je Valentina Došić, U-18 reprezentativka BiH.

U seniorskoj reprezentaciji BiH došlo je do smjene generacija, i sigurno je da će igračice iz omladinskih kategorija imati važnu ulogu u budućnosti tima.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti