Aktuelne vijesti

Općinski sud u Tuzli organizuje “Dan otvorenih vrata za studente Pravnog fakulteta UNTZ” –

Datum:

Općinski sud u Tuzli organizuje „Dan otvorenih vrata za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli“. Cilj organizovanja je pružiti studentima informacije o funkcionisanju suda i aktivnostima koje će se u narednom periodu provoditi u saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Tuzli i Nacionalnim centrom za državne sudove – Ured u Bosni i Hercegovini.

Sud je u skladu sa Smjernicama o dugoročnoj saradnji između pravosudnih institucija i pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini u oblasti praktičnog usavršavanja, uspostavio saradnju sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Tuzli da bi studenti dobiti priliku da se kroz posjete Sudu, praćenje suđenja i učešće na edukacijama upoznaju sa primjenom prava u praksi, prošire svoja znanja i steknu praktične vještine.

Kao potpisnik Okvirnog sporazuma o razumijevanju za unapređenje praktične nastave i obuke studenata prava i diplomiranih pravnika, u okviru projekta kojeg implementira Nacionalni centar za državne sudove – Ured u Bosni i Hercegovini, Općinski sud u Tuzli će od ove akademske godine biti institucija u kojoj će studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta imati priliku obaviti praksu tokom jednog semestra studija.

Za sve informacije studenti se mogu obratiti na sljedeći kontakt:

tel. 035/ 307-223

e-mail. [email protected]


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti