Aktuelne vijesti

Općinsko vijeće Kalesija u četvrtak razmatra Odluku o rebalansu budžeta

Datum:

općinsko vijeće kalesija u četvrtak razmatra odluku o rebalansu budžeta

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 24.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija koja će se održati u četvrtak, 28.septembra u 10 sati.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se  14 tačaka.

Vijećnici će, između ostalog, razmatrati Odluku o rebalansu budžeta općine Kalesija za 2023.godinu. Predloženim izmjenama i dopunama budžet općine Kalesija iznosi 14,6 miliona KM i manji je za oko 200 hiljada KM u odnosu na ranije usvojeni budžet koji je iznosio 14,8 miliona maraka. Na dnevnom redu je Odluka o komunalnom redu, Odluka o uslovima i načinu zakupa krova sportske dvorane u Kalesija gradu za postavljanje proizvodnog objekta solarne elektrane i Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o zaključivanju ugovora o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom radi formiranja građevinske čestice.

Također, vijećnici će razmatrati Odluku o davanju prethodne saglasnosti Skupštini Javnog preduzeća „Veterinarska stanica“ d.o.o. Kalesija za imenovanje predsjednika i člana Nadzornog odbora ovog preduzeća, Odluka o razrješenju zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija i Odluka o pristupanju izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana “Sjeverna zona” Kalesija, Kalesija.

Općinsko vijeće još će razmatrati Program zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2023/2024. Godine, Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.-30.06.2023. godine i Izvještaj o troškovima  tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01.-30.06.2023. godine. Na dnevnom redu je i Izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih ulaganja JZU Dom zdravlja Kalesija, Informacija o završenoj školskoj 2022/2023. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i srednje škole na području općine Kalesija i Informacija o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.

(RadioFeral/ NKP.ba)

Previous articleServisne informacije za utorak, 26.septembar 2023.godine
općinsko vijeće kalesija u četvrtak razmatra odluku o rebalansu budžeta

www.nkp.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti