Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Organizovan svečani prijem za ambasadora Republike Bugarske u BiH –

Datum:

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić i predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle, Nataša Perić,  danas su organizovali svečani prijem za ambasadora Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, gospodina Valerija Ivanova Yotova i goste iz Bugarske. Prijem je održan s ciljem jačanja veza i promovisanja kulturne saradnje između gradova Tuzle i Samokova.

Delegaciju iz Bugarske činili su: direktor Historijskog muzeja Samokova, Veselin Hadžiangelov, zamjenica gradonačelnika Samokova, Lyuba Klenova, Nikola Nikolov, zamjenik ambasadora, te predstavnica Muzeja kniževnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Đana Kukić.

Jedna od tema razgovora bila je saradnja između Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i Muzeja grada Samokova, te mogućnost saradnje sa gradom Tuzlom. Gospodin Nikolov, koji dobro poznaje ovu saradnju, izrazio je zadovoljstvo zbog postojeće inicijative saradnje između Tuzle i Samokova te je izrazio podršku daljnjem razvoju kulturne i turističke saradnje između ova dva grada.

Gradonačelnik je naglasio važnost ovakvih susreta i razmjene iskustava između gradova kako bi se jačala međunarodna saradnja i prijateljstvo. Kazao je da će Tuzla nastaviti podržavati inicijative koje promovišu kulturnu raznolikost i unapređuju turizam.

Ambasador Yotov je izrazio zahvalnost gradskoj upravi na srdačnom prijemu i izrazio nadu da će se ova saradnja nastaviti razvijati i u budućnosti. Također, naglasio je važnost veza u oblasti kulture između Bugarske i Bosne i Hercegovine, te je izrazio spremnost za daljnje jačanje saradnje na različitim poljima.

Nakon prijema, delegacija je obišla Tuzlu kako bi se upoznala sa bogatom kulturnom baštinom grada Tuzle. Ovaj susret predstavlja važan korak u povezivanju  između Tuzle i Samokova i izgradnje budućeg prijateljstva i saradnje.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnice gradonačelnika Svjetlana Kakeš, Asja Redžić i Alma Halilović, voditeljica Turističkog ureda grada Tuzle, Amra Jaganjac i direktor JU Centar za kulturu Tuzla, Edin Jahić.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti