Aktuelne vijesti

Osigurane školske torbe za djecu izliječenu od raka s područja Tuzle –

Datum:

Pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, Udruženje ‘PIPOL’ je i ove godine anatomskim školskim torbama obradovalo djecu izliječenu od raka sa područja Grada Tuzla koji pohađaju osnovno i srednje obrazovanje.

Ova aktivnost je organizovana u sklopu projekta ‘Budi jak kad dođe i prođe rak’ i realizuje se u sklopu kampanje ‘Zlatni septembar’ s ciljem da bude praktična, a ne simbolička podrška djeci i mladima izliječenim od raka.

Predsjednica Udruženja PIPOL Amra Saračević ističe kako opći cilj spomenutog projekta jeste unapređenje društvenog položaja djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzle.

– Zahvaljujući materijalnoj podršci Grada Tuzle i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu koji su i ove godine posvećeni podršci procesa obrazovanja djece i mladih izliječenih od raka sa područja Grada Tuzla, Udruženje “PIPOL” je podjelilo više od četrdeset anatomskih školskih torbi svojim članovima s područja ovog grada – kazala je Saračević.

Dodala je kako će se implementacijom i brojnih drugih aktivnosti u sklopu projekta ‘Budi jak kad dođe i prođe rak’  doprinijeti zadovoljenju individualnih i specifičnih potreba kroz pružanje materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške, saopćeno je iz Udruženja PIPOL.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti