Aktuelne vijesti

Otac predvodio dženazu sinu (11), prisustvovao i muftija tuzlanski –

Datum:

Dženaza Ahmedu Esmiću, dječaku koji je 18. septembra ove godine stradao u nesreći kada ga je u mjestu Donji Potpeć (Srebrenik) udario voz, klanjana je danas.

Dženazi je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je porodici prenio taziju reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

– Među najvećim kušnjama na dunjaluku je ova kušnja koju su doživjeli naš brat Safet-ef. i njegova supruga, njihova porodica i svi mi koji smo na mnogo relacija povezani sa ovom imamskom porodicom. Smrt je kušnja. I život je kušnja. Vidio sam prvi dan ove kušnje veliku Allahovu mudrost. Vidio sam kako je Allah, dželle šanuhu, ovim Svojim robovima, roditeljima našeg Ahmeda, podario sabur, strpljivost. Takvi su ostali sve ovo vrijeme – kazao je muftija Fazlović.

“Hvala Bogu da mi u našoj zemlji imamo komunikacije, imamo i ove pruge. Ali, zar u ovo vrijeme, sa svim tehnologijama koje imamo, na tim komunikacijama i dalje stradaju ljudi”, dodao je muftija.

– Možemo li danas uzeti toliki ibret da se zauzmemo i da se to riješi? Ne samo ovdje nego i na svim drugim mjestima. Ovo je jedna velika opomena. Molim Allaha, dželle šanuhu, da ovoj čestitoj porodici da sabur i da ih ojača – kazao je muftija Fazlović.

Dženazu je predvodio otac dječaka Safet-ef. Esmić, imam džemata Potpeć, Medžlis Islamske zajednice Srebrenik.

Podsjećano, maloljetnog dječaka (11) 18. septembra je u Srebreniku u mjestu Donji Potpeć udario voz. Bio je hospitaliziran u Jedinici intenzivne terapije, Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla sa izuzetno teškim, višestrukim povredama i bio je na programu mehaničke ventilacije. Preminuo je jučer.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti