Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Otklanjanje diskriminacije i ubrzavanje procedura – TuzlaInfo.ba

Datum:

Kako bi se otklonila diskriminacija, te i vanbračnim partnerima, na identičan način kao i bračnim partnerima, omogućilo da pod istim uslovima budu oslobođeni plaćanja poreza na promet nepokretnosti i prava, Vlada je danas utvrdila prijedlog Zakona o dopunama Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava.

Ovim izmjenama se mladima podrazumijevaju osobe u životnoj dobi do 35 godina starosti koji se nalaze i u vanbračnoj zajednici.

Vanbračnom zajednicom smatra se zajednica života žene i muškarca u skladu sa odredbama zakona koji uređuje porodične odnose u Federaciji Bosne i Hercegovine, a to je Porodični zakon Federacije BiH.

Također, ovim izmjenama se propisuje i ubrzava procedura procjene prometne vrijednosti nepokretnosti i prava, koju utvrđuje komisija koju imenuje gradsko ili općinsko vijeće.

S obzirom na usmene žalbe građana da se navedena procedura provodi jako sporo, ovom izmjenom predviđa se da navedena komisija sačinjava zapisnik o procjeni vrijednosti nepokretnosti i prava i dostavlja ga nadležnoj poreznoj ispostavi najkasnije u roku od 15 dana od dana dostavljanja zahtjeva za utvrđivanje prometne vrijednosti, čime se uvodi rok za postupanje organa u ovim slučajevima, saopšteno je.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti