Aktuelne vijesti

“Otkočena” isplata novčane pomoći penzionerima u TK –

Datum:

Sutra, 6. oktobra, u Tuzli će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma u vezi sa isplatom jednokratne novčane pomoći penzionerima sa područja Tuzlanskog kantona sa najnižom penzijom.

Sporazum će potpisati ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Fadil Alić i direktor Federalnog zavoda za penzijsko – invalidsko osiguranje Halil Subašić, a činu potpisivanja prisustvovat će i premijer TK Irfan Halilagić.

Podsjećamo, zbog operativnog problema u transferu sredstava Federalnom zavodu PIO/MIO koji je Vlada Tuzlanskog kantona namijenila penzionerima sa najnižom penzijom, jednokratna pomoć od 100 KM nije isplaćena sa avgustovskom penzijom, kako je bilo planirano.

Vlada Tuzlanskog kantona obezbijedila je 3,7 miliona KM za ovu namjenu nakon čega je samo trebalo uslijediti potpisivanje protokola za transfer sredstava, međutim od tada mjera koja je zamišljena kao podrška penzionerima sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona, koji primaju lične ili porodične penzije, a čija ukupna penzijska primanja ne prelaze iznos od 538,27 KM.

Prolongiranje planirane isplate ove novčane pomoći bilo je tema i sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halialgića i ministra za rad socijalnu politiku Fadila Alića sa delegacijom Saveza udruženja penzionera Tuzlanskog kantona u avgustu, kada je konstatovano da penzioneri nisu i ne smiju biti osobe preko čijih se interesa lomi dnevno politikantstvo./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti