Aktuelne vijesti

Otvoren 17. Međunarodni sajam privrede u Tešnju, parner i grad Živinice

Datum:

otvoren 17. međunarodni sajam privrede u tešnju, parner i grad živinice

Najveći sajam privrede u Bosni i Hercegovini od danas do petka mjesto je  susreta poslovnih partnera, sklapanja milionskih ugovora te pokretanja novih poslovnih priča.

Na više od 20.000 kvadrata sajamskog prostora okupilo se  oko 500 izlagača iz zemalja regiona, EU, Amerike, Japana i Kine.

Svoje mjesto po prvi puta na ovom sajmu  našli su i živinički privrednici , njih 13.

Parner u organizaciji  ovogodišnjeg sajma privrede Tešanj , pored općine Tešanj , države Mađarske je i  grad Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem.

Tešanjski sajam je, zaista, jedan od najboljih modela za predstavljanje privrede BiH i pokazivanje njene snage i komparativnih prednosti regionalnim i međunarodnim partnerima, a Živinice itekako imaju šta predstaviti na ovome mjestu, kazao je gradoančelnik Bega Muhić.

Otvorenju sajma u Tešnju danas su prisustvovali premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić te drugi predstavnici Federalne i kantonalne vlasti.

I ovogodišnji sajam, kao i proteklih godina, podržali su još i partneri i prijatelji i to: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Vlada FBiH, Vlada ZDK, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora BiH i drugi.

Danas je , od 13.00 -14:30h  sati, održana i panel diskusija na temu Zelena budućnost:  ˝Sunčeva snaga i vjetar promjene.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti