Aktuelne vijesti

Ovo su imena ministara u novoj Vladi TK –

Datum:

Nakon večeras održanih sjednica Kadrovske kimisije i Izvršnog odbora KO SDA Tuzlanskog kantona, utvrđena su imena kandidata ove stranke za osam ministarskih pozicija u novoj Vladi TK, koju će voditi aktuelni premijer Irfan Halilagić.

Tako će od ministara iz aktuelne Vlade TK svoje pozicije zadržati Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke (prijedlog SDA Tuzla), Suad Mustajbašić, ministar finansija (Teočak), Hajrudin Mehanović, ministar unutrašnjih poslova (Gradačac), i ministar privrede Edin Duraković (Podrinje).

Novi ministri iz redova SDA su: Fadil Alić (Kalesija) – Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Derviš Ikanović (Banovići) –  Ministarstvo za boračka pitanja, Duška Bećirović (Živinice) –  Ministarstvo zdravstva i Fedahija Ahmetović (Sapna), Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kada je u pitanju Demokratska fronta, imena novih ministara već su poznata od ranije. Ministrica pravosuđa i uprave trebala biti Nataša Marošević, novi ministar za kulturu, sport i mlade bit će Damir Gazdić, a resor trgovine, turizma i saobraćaja pripast će Denisu Bećiroviću.

Poziciju ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice zadržat će Anela Ajšić, koja je napustila Stranku za BiH, ali ima podršku dva nezavisna zastupnika, koji su dio vladajuće većine.

Nova Vlada Tuzlanskog kantona bit će imenovana u srijedu, 22. marta na sjednici Skupštine TK./Tuzlainfo.ba/

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti