back to top

Aktuelne vijesti

“Palestino Republiko, ne može ti ništa niko”… odjekivalo je stadionom u Mumbašićima (FOTO)

Datum:

Ovog vikenda igrane su utakmice desetog kola u 2.kantonalnim ligama, a u grupi Zapad na stadionu u Mumbašićima igrali su Teočak i ŠF “Miri”.

Ono što je obilježilo ovaj meč je još jedna sjajna koreografija domaćih navijača Ultras Lionsa, koji su iskazali podršku Palestini i osudu izraelske agresije na ovu zemlju.

Uz bakljadu i priotehniku, uzvikivali su parole “Palestino Republiko, ne može ti ništa niko, f… you Israel”, što je izazvalo oduševljenje kod cijele javnosti.

Inče, sama utakmcia je završena rezultatom 1:1. Teočak je poveo golom Edina Mujanovića u prvom poluvremenu, dok su gosti iz jedinog šuta u okvir gola postigli pogodak za konačnih 1:1. Fudbaleri Teočaka su dva puta pogodili prečku, promašili su penal i imali još desetak dobrih situacija pred golom gostiju, ali izostala je realizacija, pa je susret završen remijem.

U ostalim utakimicama desetog kola postignuti su ovi rezultati: Jedinstvo Lukavica-Mramor Babice 4:4, Mladost Doborovci-Mladost Brijesnica 3:0, Rudar Bukinje-Sloga Bikodže 6:2, Jedinstvo Huskići-Turija 1:0, Pribava-Željezničar Dobošnica 4:3 i Stjepan Polje-Mramor 5:0.

Fudbaleri Teočaka trenutno su na desetom mjestu sa deset bodova, a u narednom kolu dočekuju Stjepan Polje.

rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti