Aktuelne vijesti

Pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice

Datum:

pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice

U danima vikenda Gradska dvorana u Živinicama bila je poprište niza rukometnih zbivanja.

Muška kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je treće okupljanje u našem gradu.

Komesari Omladinske lige „Sjever“ u muškoj i ženskoj konkurenciji nagradili su najbolje ekipe za rezultate i plasman u regularnom dijelu sezone.

Rukometni klub Konjuh osvojio je prvo mjesto u generacijama 2004. i 2006. godište, dok je ženski rukometni klub Živinice osvojio prvo mjesto u generaciji 2010., i drugo mjesto u generaciji 2008. godište.

pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinicepehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice

Kao u godinama iza nas i ove godine takmičenje u omladinskim ligama ponudilo je niz zanimljivih utakmica i uzbuđenja. Rezultat je to očiglednog razvoja sporta na našem području kada je u pitanju rukometno takmičenje za najmlađe. Intenzivan i predan rad u ženskom rukometnom klubu Živinice nakon nekog perioda vratio je ovaj živinički sportski kolektiv u vrh bosanskohercegovačkog rukometa, a naročito se to odnosi na omladinski pogon sa kojima radi trener Alen Hasanović uz pomoć i podršku saradnika Osmana Tulumovića i Dejana Barišića.

pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice

Proteklog vikenda u našem gradu za svoje rezultate u tekućoj takmičarskoj sezoni Omladinske lige „Sjever“ nagrađene su članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice.

Medalje i pehari za omladinski pogon ženskog rukometnog kluba Živinice velika su nagrada za uloženi trud i rad, za neprestano odricanje ka ostvarivanju ciljeva, za nastavak predanog rada i kada je bilo najteže te za predanost poslu od prvog treninga 2018. godine, ekipe u sastavu Tulumović, Hasanović i Barišić.

pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice

Početak od nule uvijek je najteži početak, zbog toga su uspjesi došli putem trnja minimalno dva puta draži od ostalih. Iz nabrojanih razloga, a zbog osvojenih medalja u ženskom rukometnom klubu Živinice imaju velike razloge za zadovoljstvo.

Članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba Živinice u godištima 2008. i 2010. tokom regularnog dijela prvenstva veliku borbu na terenu i tabeli vodili su sa predstavnicima još jednog rukometnog grada, ekipom Krivaje iz Zavidovića. Naredni izazovi su baraž i državno prvenstvo gdje će ženski rukometni klub Živinice pokušati ostvariti što bolji rezultat te sa uspjehom okončati tekuću takmičarsku sezonu.

pehari i medalje za članice omladinskog pogona ženskog rukometnog kluba živinice

Pred komesarima svih omladinskih liga širom Bosne i Hercegovine sada je zadatak odabira gradova odnosno klubova koji će biti domaćini baraža i završnice prvenstva Bosne i Hercegovine za sve kategorije. Svoje prijave mogu dostaviti klubovi koji su izborili plasman u baraž odnosno državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti