back to top

Aktuelne vijesti

Poboljšanje putne infrastrukture na području Špionice i Tinje

Datum:

Na području Srebrenika na nekoliko lokacija radi se na poboljšanju putne infrastrukure.

Završeno je asfaltiranje puta u Špionici u ukupnoj dužini od oko 350 metara.

Projekat je realizovan uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih lica, te dijelom iz Budžeta grada Srebrenika.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 54.000 KM.

poboljšanje putne infrastrukture na području špionice i tinje
Poboljšanje putne infrastrukture na području Špionice i Tinje

Uskoro bi trebali početi radovi i na tri lokalne dionice na mjesnom području Tinje, a radi se o sanacija i rehabilitaciji lokalne ceste u naselju Klisura u Mjesnoj zajednici Potpeć ukupne dužine 438 m, ukupne vrijednosti od oko 91.000KM, zatim asfaltiranja ceste u naselju Gobelje u dužini od oko 150 m, ukupne vrijednosti od oko 31.500 KM te rehabilitaciji ceste i izgradnji kolektora oborinske odvodnje Tinja – Staro selo ukupne dužine 260m, ukupne vrijednosti od oko 140.000 KM.

Sredstva za finansiranje navedenih projekata obezbijedila je Direkcija cesta Tuzlanskog kantona.

-“Posvećeni smo razvoju infrastrukture i poboljšanju života građana na području naše lokalne zajednice. Nastavak realizacije sličnih infrastrukturnih projekata od vitalnog je značaja za daljnji napredak ovog područja. Očekuje se da će ovi projekti doprinijeti ne samo boljem kvalitetu života, već i ekonomskom razvoju i prosperitetu naše cijele lokalne zajednice”, navodi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić-

www.radiosrebrenik.ba

Najnovije vijesti