Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Počela nova Škola ultrazvučne dijagnostike srca – .

Datum:

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u okviru kontinuirane medicinske edukacije, 30. januara 2023. godine, počela je sa radom Škola ultrazvučne dijagnostike srca koja će trajati narednih pet sedmica.

Osnovni cilj Škole ultrazvučne dijagnostike srca je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara. Pod stručnim nadzorom mentora, 10 polaznika će se upoznat sa najnovijim saznanjima u primjeni ultrazvučne dijagnostike.

Organizator Škole je Univerzitetski klinički centar Tuzla u saradnji sa Ljekarskom komorom TK.

Dobrodošlicu svim polaznicima ispred Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uputio je doc. dr. med. sc. Igor Hudić, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC Tuzla. “Ove godine se navršava 20 godina kontinuirane organizacije Škole ultrasonografije srca u UKC Tuzla. Očekujem da će i ova škola biti uspješna kao i sve dosadašnje, a imate punu podršku od menadžmenta UKC Tuzla”, rekao je doc. Hudić.

Na otvaranju Škole polaznicima se obratio i dr.med.sci Mirsad Selimović, načelnik Klinike za interne bolesti “Očekujem da će Škola proteći po planu i da ćete iz ove Škole izaći sa jednim dodatnim znanjem i uspostavljenim kontaktima za budući rad”, kazao je dr. Selimović.

Polaznicima Škole će biti omogućeno sticanje teorijskog znanja nephodnog da bi se razumio i obavio ultrazvučni pregled, kao i postizanje zadovoljavajuće praktične uvježbanosti neophodne za rutinski rad. Predavači su eminentni ultrasoničari iz Bosne i Hercegovine i UKC Tuzla.

Voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike srca je mr. med. sci Elnur Smajić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog, šef Odjeljenja za kardiologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti