Aktuelne vijesti

Počeli radovi na sanaciji dijela ulice Kozlovačke čete –

Datum:

Prije sedam dana počeli su radovi na sanaciji dijela ulice Kozlovačke čete u MZ Centar, u dužini oko 850 metara. Ugovorena vrijednost radova je oko 500.000 KM, a planirani rok završetka radova je 60 dana.

U okviru planiranih aktivnosti, osim sanacije oštećenog asfalt betonskog kolovoznog zastora predviđena je i zamjena oštećenih dijelova donjeg stroja puta, posteljice i dr. kao i sanacija pojedinih elemenata odvodnje.

U toku pripremnih aktivnosti vezano za predmetne radove, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajenica je kontaktirala upravitelje podzemne infrastrukture u cilju koordinacije radova ,odnosno usklađivanja aktivnosti u zoni obuhvata radova. S tim u vezi, sa predstavnicima nadležne Elektrodistribucije Tuzla koordiniraju se aktivnosti na sanaciji puta sa aktivnostima koje vodi Elektrodistribucija Tuzla na polaganju elektro instalacija u trupu puta u cilju strateškog povezivanja trafo stanica Kojšino i Kozlovac, kako ne bi došlo do naknadnog prekopavanja kolovoznih površina, saopćeno je iz Grada Tuzla.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti