back to top

Aktuelne vijesti

Počeo Ljetni Univerzitet, Brojni Događaji Do Kraja Juna

Datum:

Počeo je 28. Ljetni Univerzitet u Tuzli.

Manifestacija će do kraja juna okupiti studente, profesore i građane iz BiH i svijeta, koji će učestvovati na radionicama i predavanjima, ali i kulturno-zabavnom i sportskom programu. Centralna tema je ”Obrazovanje za održivi razvoj”.

”Imamo tri međunarodne ljetne škole, puno gostiju sa strane. Poslije onih pandemijskih godina, drago nam je da će se u Tuzli opet čuti strani jezici, da će doći mladi ljudi, da ćemo se družiti i formalno i neformalno kroz različite zabavne, kulturne i sportske događaje”, navela je prof. Vesna Bratovčić, članica Organizacionog odbora LJUT-a

Bit će održani i Dani karijere, te petodnevna Škola novinarstva namijenjena učenicima srednjih škola i studentima.

”Mi ćemo sada i zvanično kroz Ljetni Univerzitet imati priliku da direktno povežemo poslodavce sa studentima. Prethodnica ovoga je bilo potpisano Sporazuma o saradnji sa Udruženjem poslodavaca TK, tako da će Udruženje poslodavaca ujedno učestvovati na Danu karijere. Tu će biti jedan bogat program radionica, imat ćemo karijerno savjetovanje i prezentaciju studenata sa svojim uspješnim poslovnim idejama”, ističe prof. Damir Zenunović, član Organizacionog odbora LJUT-a.

enovosti.ba

Najnovije vijesti