back to top

Aktuelne vijesti

Početkom 27. godišnjeg Memorijalnog malonogometnog turnira “Nesib Malkić”

Datum:

27. Memorijalni malonogometni turnir “Nesib Malkić” počeo je u Dubravama. Ovaj tradicionalni turnir se organizuje u čast heroju oslobodilačkog rata Nesibu Malkiću i ostalim šehidima i poginulim borcima Dubrava. Turnir okuplja 21 ekipu i igra se u znak sjećanja na hrabre borce.

“Organizacioni odbor je podijeljen u 4 komisije i sve su komisije radile po svom planu i programu, te su obavile posao na visokom nivou. Nadamo se da će gledati kvalitetan fudbal, fer i korektno ponašanje igrača, u duhu naziva turnira – fer i korektna igra”, rekao je predsjednik UG “KMS” Nesib Malkić Dubrave Gornje, Sakib Halilčević.

Timovi iz svih dijelova Tuzlanskog kantona će se takmičiti na ovom tradicionalnom turniru. Generalni pokrovitelj turnira je grad Živinice, a organizator je KMS Nesib Malkić Dubrave Gornje. Publika će imati priliku da uživa u sjajnim utakmicama u narednim danima.

“Ono što je najvažnije jeste da sve ekipe budu svjesne značaja ovog turnira, kao sjećanje na našeg heroja Nesiba Malkića, na koga Grad Živinice, Dubrave i BiH mogu biti ponosni. Cijenimo i njegujemo lik i djelo onih koji su dali najviše za državu BiH, a Nesib Malkić je naš ponos i poštovanje”, ističe gradonačelnik Živinica, Began Muhić.

“Omladina je ključna za ovaj turnir. Interesovanje za turnir se nije smanjilo, jer se sjećamo i čuvamo tradiciju i sjećanje na prošle dane. Ova manifestacija je posvećena svim šehidima Gornjih i Donjih Dubrava i BiH, kao i mom bratu heroju Nesibu Malkiću”, naglašava Rasim Malkić.

Turnir će trajati do 6. jula kada će biti proglašen najbolji tim. Iako je rezultat važan, organizatori ističu da je međusobno druženje i promovisanje pravih vrijednosti najvažnije.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti