back to top

Aktuelne vijesti

Počinje Kaleidoskop u Tuzli, pogledajte program prvog dana

Datum:

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“, u srijedu, u periodu od 14.00 do 16.00 sati, održat će se radionica pod nazivom „Vršnjačko nasilje“, s ciljem upoznavanja mladih o problemu nasilja, važnosti reakcije i intervencije u situacijama nasilja, te važnosti prikladnog izražavanja negativnih emocija. Radionicu će voditi predstavnici omladinske organizacije Tuzlanski otvoreni centar.

Programom 13. Kaleidoskopa nastavljaju se realizovati aktivnosti Street Art i Kaleidoskop Art u Gradskom parku, od 16.00 do 23.00 sata.

U Kući plamena mira, od 17.00 do 19.00 sati, Melisa Činić Shza i Meliha Jahić, održat će dvije plesne radionice, pod nazivom „Hip Hop“ i „Jazz, show dance, modern & contemporary”.

Za kraj dana, u 20.00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, planirano je otvorenje izložbe „CLOUDS“ tuzlanskog grafičkog dizajnera Almira Mazalovića. Izložba je producirana u formi advertising kampanje, u formatima postera ili bilboarda ovoidnih oblika, tehnikom digitalne ilustracije. Na estetskom tragu meksičkih ili sjevernoirskih murala, cjelokupan opus je skup realističnih prikaza sa simboličkim aluzijama, snažnog narativnog sadržaja sa referencama na savremene umjetničke medije i osvrtom na socijalne teme.

Svi događaji u okviru festivala Kaleidoskop su otvoreni za javnost.

enovosti.ba

Najnovije vijesti