Aktuelne vijesti

Počinje obilježavanje Dječje nedjelje, najavljeni brojni događaji i dobra zabava –

Datum:

U Tuzli danas počinje obilježavanje  Dječje nedjelje kroz Festival pod nazivom: “Dječiji život nije šala, i mi imamo svoja prava”

Događaje organizuje Udruženje “Zemlja djece u BiH”, a objavljen je i program:

Šta vas sve očekuje u tri dana edukativno-zabavnog programa?

Prvi dan 2.10.2023. Otvaranje Dječje nedjelje kroz naše – IGRE BEZ GRANICA-

Spremite se za ludu zabavu kroz: Džinovski “Čovječe ne ljuti se”, “Poligon brzine i timskog rada”, okušaj se u brzom jedenju šampite i pronađi blago, i još mnogo toga;

Drugi dan našeg programa 3.10.2023. – “SA ŠARENKOM KROZ MAŠTOGRAD” – znate li ko su najpoznatiji likovi iz crtića u našem gradu? Znate li da teta Bojalica i Šarenko najbolje znaju crtati raznorazne maske i oblike po vašim licima? Jeste li ikada imali priliku okušati se kroz kreativne, muzičke radionice i zasvirati afričke bubnjeve? Mala raja iz vrtića, vas posebno, u što većem broju, očekujemo drugi dan!

Treći dan 4.10.2023. – “SVEČANI DEFILE KROZ GRAD” – U toku trećeg dana očekuju vas i edukativne radionice sa našim vršnjačkim edukatorima u kojima ćemo govoriti o bitnim temam koje se tiču dječijih prava. Nakon edukacija, svi skupa, i mali i veliki, raditi će na kreiranju zajedničkih transparenata na kojima ćete imati priliku svojim kreativnim ručicama, na vaš način predstaviti vaša prava.

“Pozivamo škole, vrtiće, udruženja da nam se pridruže na zajedničkom obilježavanju nedjelje djeteta. Ne propustite ova tri dana lude zabave, igre, druženja, učenja, timskog rada i zajedništva.

Gdje? Centar Telex – Udruženje “Zemlja djece u BiH”

Kada i u koliko?

2. 3. i 4.10.2023. od 10 do 15h.

Festival se održava u okviru realizacije projekta “Podrška povratnicima u socijalno marginalizirane zajednice i prevencija neregularnih migracija” koji podržava njemačka organizacija GIZ” – saopćeno je iz Udruženja “Zemlja djece u BiH”.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti