Aktuelne vijesti

Počinje suđenje bivšem direktoru Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove TK –

Datum:

Pred Općinskim sudom u Tuzli, danas je održano ročište za izjašnjenje o krivnji Amela Mehanovića, na kojem se optuženi izjasnio da nije kriv za krivično djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

Amel Mehanović optužen je da je kao službena osoba na mjestu direktora Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove TK, počinio krivično djelo – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Imenovanom se stavlja na teret da je iskoristio svoja službena ovlaštenja tako što je na nepropisan način vršio premiještanje državnih službenika na viša radna mjesta, na koji način je za tri lica pribavio imovinsku korist u vidu povećanja plate.

Pored toga, Amelu Mehanoviću se optužnicom stavlja na teret i da je u periodu od 05.10. do 07.10.2016.godin put u inostranstvo prikazao kao službeno putovanje, iako putovanje nije imalo nikakva obilježja službenog putovanja, a za koje putovanje je koristio službeno vozilo i podnio zahtjev za isplatu dnevnica i putnih troškova, na koji način je sebi ostvario korist u vidu službenog odsustva s posla i imovinsku korist u vidu troškova putovanja u inostranstvo.

U ovom krivičnom predmetu slijedi zakazivanje glavnog pretresa i početak suđenja.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti