Aktuelne vijesti

Podijeljeni ruksaci i školski pribor za djecu romske nacionalnosti –

Datum:

S ciljem olakšavanja procesa obrazovanja, Gradska uprava Grada Gračanica je ove godine obezbijedila ruksake i školski pribor za učenike i učenice romske nacionalnosti.

Gradonačelnik Nusret Helić sa svojim saradnicima u Galeriji Bosanskog kulturnog centra podijelio je ruksake i školski pribor za učenike osnovnih i srednjih škola. Za djecu romske nacionalnosti obezbijeđen je ukupno 71 komad školskog pribora čija je vrijednost 4000 KM.

podijeljeni ruksaci i školski pribor za djecu romske nacionalnosti –podijeljeni ruksaci i školski pribor za djecu romske nacionalnosti –

„Mi smo iskoristili priliku da ponovo za učenike romske populacije obezbijedimo ruksake i školski pribor. Ovaj  projekat traje nekoliko godina, s tim u vezi na taj način želimo pomoći ovoj djeci da budu dobri učenici. Prisutan je sve veći broj djece koja se školuje, ne samo u osnovnoj, već i srednjoj školi a imamo primjera upisa i na fakultete.“ rekao je gradonačelnik Helić.

podijeljeni ruksaci i školski pribor za djecu romske nacionalnosti –podijeljeni ruksaci i školski pribor za djecu romske nacionalnosti –

Zikret Osmanović izrazio je zahvalnost na ovoj pomoći, te je istakao da mu godinama pomaže u školovanju djeteta.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti