back to top

Aktuelne vijesti

Podrška Gradske uprave Tuzle radu Klubu “Zmajevo srce” Tuzla (FOTO)

Datum:

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić, zajedno sa svojim timom saradnika, predsjedavajućom Gradskog vijeća, Natašom Perić i zamjenikom predsjedavajuće, Elvirom Bijedićem, posjetili su danas Klub “Zmajevo srce”, koji je postao pravi primjer inkluzivnog poslovanja u gradu Tuzli. Ovaj klub pruža priliku osobama sa Down sindromom da pokažu svoje vještine i doprinesu lokalnoj zajednici na poseban način.

Uz osmijeh na licima, kako gostiju, tako i zaposlenika, gradonačelnik Lugavić, izrazio je svoju iskrenu podršku ovom hvale vrijednom poduhvatu. “Zmajevo srce” ne samo da stvara radna mjesta za osobe sa Down sindromom, već također gradi mostove razumijevanja i prihvaćanja unutar našeg grada.

“Ovo je izuzetno važan korak prema stvaranju inkluzivnog društva gdje svaka osoba ima priliku pokazati svoje talente i dati svoj doprinos. Ovo nije samo korak u promociji jednakosti, već i prema stvaranju društva koje cijeni različitosti i pruža jednake prilike svima. “Zmajevo srce” je primjer kako se kroz poslovne projekte može ostvariti socijalna promjena. Grad Tuzla, kroz razne programe i aktivnosti kontinuirano podržava projekte kojima se pružaju različiti vidovi podrške osobama sa poteškoćama u razvoju i drugim socijalno osjetljivim grupama, a danas smo odlučili i dati svoj lični doprinos i iskazati podršku pokretačima ove ideje i našim sugrađanima i sugrađankama koji su angažovani u radu ovom klubu”, kazao je gradonačelnik Lugavić, ističući važnost podrške ovakvim inicijativama.

podrška gradske uprave tuzle radu klubu “zmajevo srce” tuzla (foto)
Podrška Gradske uprave Tuzle radu Klubu “Zmajevo srce” Tuzla (FOTO)

Prepoznatljivo lice i neizostavni dio tima je Saša Šunjka, konobar koji radi u Klubu “Zmajevo srce”. Svojim vedrim duhom, osmijehom na licu, energijom i posvećenošću poslu dodaje posebnu notu atmosferi mjesta. Saša je dokaz da svi mogu dati značajan doprinos društvu ukoliko im se pruži prilika i podrška.

Klub “Zmajevo srce” nije samo mjesto za druženje, već i inspiracija za druge poduzetnike da razmotre inkluzivne modele zapošljavanja.

podrška gradske uprave tuzle radu klubu “zmajevo srce” tuzla (foto)
Podrška Gradske uprave Tuzle radu Klubu “Zmajevo srce” Tuzla (FOTO)

Iako su uglavnom radno sposobni, prilika za zaposlenje im se ne ukazuje baš tako često, međutim, ovo je pravi primjer kako treba izgledati inkluzija u kojoj svi imaju jednake šanse za doprinos društvu.

Ovaj posjet gradonačelnika Lugavića, predsjedavajuće Perić, zamjenika predsjedavajuće Bijedića i njihovih saradnika Klubu “Zmajevo srce” nije samo podrška, već i zalaganje Grada Tuzle za ovakve inicijative i promociju inkluzivnosti kao ključne vrijednosti u razvoju lokalne zajednice, u kojoj će se svaka osoba osjećati cijenjeno i važno.

enovosti.ba

Najnovije vijesti