back to top

Aktuelne vijesti

Podrška za ključne projekte razvoja grada Tuzle

Datum:

U Berlinu, u sjedištu njemačkog parlamenta Bundestaga, sastali su se gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Slađan Ilić, i poslanik Bundestaga, Adis Ahmetović, te su razgovarali o aktuelnim temama i podršci razvoju grada Tuzle.

Posebno su istaknuti projekti koji se fokusiraju na ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Među ključnim inicijativama spomenuta je rekonstrukcija magistralnog vrelovoda grada Tuzle, projekti vodosnabdijevanja, odvodnje, te tretman otpadnih voda. Također, razmatrani su i projekti energetske efikasnosti, koji imaju važnu ulogu u održivom razvoju grada Tuzle.

Poslanik Bundestaga, Adis Ahmetović iskazao je punu podršku aktivnostima usmjerenim na razvoj Tuzle, te je izrazio spremnost za buduću saradnju. Osim toga, istaknuo je mogućnost bratimljenja Grada Tuzle s nekim od gradova u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Sudionici sastanka naglasili su važnost međunarodne saradnje i dijaloga u cilju unapređenja lokalne zajednice. Očekuje se da će ova inicijativa otvoriti put za konkretne projekte saradnje između Tuzle i njemačkih gradova te doprinijeti ukupnom razvoju regije.

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i potpredsjedavajući Doma naroda, Slađan Ilić, izrazili su zahvalnost poslaniku Ahmetoviću na razumijevanju i spremnosti za buduću saradnju na razvoju grada, u cilju poboljšanja kvaliteta života građana Tuzle. Gradonačelnik Lugavić istaknuo je kako podrška poslanika Bundestaga odražava posvećenost unapređenju životnih uslova i infrastrukture u Tuzli, čime će  grad postati još privlačniji i funkcionalniji za građane Tuzle.

Grad Tuzla

enovosti.ba

Najnovije vijesti