Aktuelne vijesti

Podsticanje poduzetništva i kreiranja novih radnih mjesta u Srebreniku –

Datum:

podsticanje poduzetništva i kreiranja novih radnih mjesta u srebreniku –

Investicijska fondacija Impakt i Grad Srebrenik zajedno su organizovali prijem kako bi obilježili uspješnu saradnju i dostignuća programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Kroz ovaj program podržano je gotovo 30 novih biznisa u protekle četiri godine, što je rezultiralo stvaranjem preko 60 radnih mjesta i unapređenjem lokalne ekonomije.

Ovaj program je postao izuzetno uspješna inicijativa u stvaranju novih poslova i zapošljavanju mladih ljudi u Srebreniku. Sa već pokrenutih tridesetak biznisa koji su se razvili u uspješne priče, njihov uticaj na lokalnu ekonomiju i zapošljavanje je primjetan. Mladi poduzetnici ističu da im je podrška, kako finansijska, tako i stručna i mentorska, od velikog značaja. Također, umrežavanje i saradnja sa ostalim poduzetnicima omogućuju razmjenu ideja i unapređenje poslovanja.

Današnjem sastanku prisustvovao je i gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić, koji je podržao poduzetnike i njihove napore u kreiranju vlastitih biznisa i radnih mjesta u gradu. On je istakao važnost ulaganja u mlade i njihove ideje te najavio planiranje dodatnih sredstava u narednoj godini kako bi podržao ovu inicijativu. Također Grad Srebrenik se stavlja na raspolaganje kako novoosnovanim tako i postojećim poduzetnicima te će u narednom periodu promovisati alate podrške privrednoj zajednici koji će dodatno doprinijeti lokalnom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta.

Dodatno, na sastanku je najavljeno da će Grad Srebrenik i mladi poduzetnici zajedno učestvovati na Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-Expo Gračanica, koji će se održati od 20. do 23. septembra ove godine. Ovo će pružiti priliku da se lokalni poduzetnici povežu sa širom zajednicom, razmjene iskustva i promovišu svoje poslovne projekte.

IMPAKT Inkubator poslovnih ideja je svijetla tačka u podržavanju lokalnog poduzetništva i razvoja. Njegova sposobnost da podstakne mlade na pokretanje vlastitih biznisa i pruži im potrebnu podršku ključna je za stvaranje održive ekonomske budućnosti u Srebreniku.

Studio D / Fena


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti