Aktuelne vijesti

Pojašnjeno kako se prijaviti na Javni poziv za pomoć energetsko siromašnom stanovništvu –

Datum:

Na Kolegiju gradonaćelnika Tuzle je razmatrana Informacija o objavljenom Javnom pozivu, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – podrška Europske unije Bosni i Hercegovini s ciljem ublažavanja problema energetskog siromaštva u Tuzli. Grad Tuzla je sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike potpisao Sporazum o saradnji na realizaciji mjera podrške energetski siromašnim domaćinstvima/kućanstvima, te na osnovu ovog Sporazuma, u ime Grada Tuzle, postupak prijema i obrade prijava na Javni poziv provodi Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.

Prijave za dodjelu sredstava mogu se podnijeti u jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama i gradovima, ovisno o mjestu prebivališta domaćinstva ili kućanstva, u periodu od 23. oktobra do 10. novembra 2023. godine.

Prijavni obrazac dostupan je u elektronskoj formi na web stranicama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, službenoj web stranici Grada Tuzle, te u printanoj formi u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sala) u Gradskoj upravi Tuzle,  u JU Centar za socijalni rad,  te od od srijede, 25.10. i u prostorijama mjesnih zajednica.

Kako bi se zainteresovanim građanima olakšao postupak prikupljanja dokumentacije i prijave na Javni poziv, preuzimanje prijavnih obrazaca, ovjeravanje izjave o broju članova domaćinstva (kućna lista) i druge potrebne dokumentacije biće organizovano i u područnim matičnim uredima Kiseljak, Lipnica, Mramor, Dragunja i Gornja Tuzla, prema radnom vremenu ovih ureda.

Kompletan tekst Javnog poziva kao i pripadajući prijavni obrazac, može se  preuzeti na sljedećim linkovima:

Javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima-Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize

Prijavni obrazac

Svi građani koji trebaju dodatne informacije i savjete mogu se obratiti uposlenicima Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu na brojeve telefona: 035 307 414; 307 327; 307 304; 307 391.

Rok za podnošenje prijava je zaključno s 10.11.2023. godine. Nakon toga, Federalno ministarstvo će objaviti privremenu listu korisnika, a građani će imati priliku provjeriti svoj status na toj listi. Ukoliko se ne pronađu na privremenoj listi, imat će mogućnost podnošenja žalbe unutar pet dana. Konačna lista korisnika očekuje se do 30. novembra 2023. godine.

Prilikom prijave na ovaj Javni poziv potrebno je obratiti pažnju na sljedeće da, ukoliko u Javnom pozivu nije drugačije naznačeno, sva navedena dokumentacija treba biti ne starija od šest mjeseci u originalu ili ovjerenoj kopiji.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti