back to top

Aktuelne vijesti

Policija traga za Tuzlakom zbog pokušaja ubistva

Datum:

Muškarac iz Bijeljine čiji su inicijali R.A. (41) zadržan je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla nakon što mu je u tuzlanskom naselju Husino Tuzlak Z.C. (48) zadao više ubodnih rana, saopšteno je danas iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Upravi policije MUP-a Tuzlanskog kantona sinoć je u 23.55 prijavljeno da je u naselju Husino izbodeno lice koje je radi ukazivanja hitne medicinske pomoći prevezeno u Dom zdravlja Tuzla. Policija je operativnim radom na terenu došla do saznanja da je te večeri u 23.47 Z.C. zadao više ubodnih rana R.A, nakon čega je pobjegao.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, te je po ovlaštenju tužioca, na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla. Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo Ubistvo – iz člana 166 KZ F BiH, u vezi sa članom 28 istog zakona (pokušaj), za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima.

Obzirom da je Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za istim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode.

Policija je izvršila uviđaj prema nalogu tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona, kojem će dostaviti izvještaj o svim daljim istražnim radnjama sa dokazima.

enovosti.ba

Najnovije vijesti