Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Popularna scena iz “Top liste nadrealista” predvidjela problem današnjice (VIDEO)

Datum:

Svi znamo za onu staru priču o tome kako je kultna serija sarajevske televizije „Top lista nadrealista“ predvidjela sve ono što se desilo na našim prostorima nakon raspada Jugoslavije. Jedan klip iz nje je ovih dana postao viralan, jer opet se potvrđuje ova tvrdnja.

„Top lista nadrealista“, serija iza koje su stajali Nele Karajlić, Branko Đurić Đura, Zenit Đozić i mnogi drugi „kreativni ludaci“ su izvrgavali ruglu mnoge pojave tadašnjeg vremena, sa nadom da će razum ipak prevladati. Na kraju su se ipak, kako to obično biva, posvađali svi sa svima, i gotovo je nemoguće da ih danas zamislimo kako sjede u istoj prostoriji, a kamoli da rade zajedno, piše City magazine.

Ipak, iza sebe su ostavili gomilu skečeva, koji danas izgledaju kao da ih je snimio neko sasvim drugi, ali i djeluju jako sveže i dalje krajnje originalno, aktuelno, i kako im ime kaže, nadrealno.

Sada je u prvom planu priča o ekologiji i zagađenosti zraka, kao i danas, i kad pogledate ovaj klip, shvatite da se ovdje ništa nije promijenilo već nekoliko decenija.

U klipu vidimo njihova tri klasična lika koja malo ne vjeruju, a malo da u zagađenje tadašnjeg Sarajeva, da bi kroz raspravu ipak došli do toga da su malog morali tri puta da kupaju jer je sav crn bio od zraka napolju. Jedna komična situacija koja danas je sve tragičnija i tragičnija jer je situacija kao u nadrealnom skeču.

Ljudi šeruju ovaj video uz osmjehe, emodžije koji se valjaju i plaču od smijeha, ali realno, kad pogledamo napolje i shvatimo da postoji mogućnost da vidimo a i osjetimo užasan miris zraka, onda nam više ništa nije smiješno.

The post Popularna scena iz “Top liste nadrealista” predvidjela problem današnjice (VIDEO) appeared first on Kameleon M&M.


www.srebrenik.net

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti