Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Posjeta generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Gradu Tuzli |

Datum:

Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao u srijedu, 22.03.2023. godine, sa generalnim konzulom Republike Hrvatske u Tuzli, Ivanom Bandićem.

Genralni konzul, Ivan Bandić, zahvalio je vršiocu dužnosti gradonačelnika na ukazanom vremenu i gostoprimstvu, te je uputio iskrene čestitke na postignutom rezultatu na posljednjim prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Tuzle. Vršilac dužnosti gradonačelnika Grada Tuzle, također, je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg susreta i zahvalio generalnom konzulu na posjeti Gradu Tuzli.

Tema razgovora bila je nastavak višegodišnje uspješne saradnje između Grada Tuzle i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli u području ekonomije, kulture, sporta i nauke, kao i nastavak dobre saradnje grada Tuzle sa gradovima u Republici Hrvatskoj, kroz realizaciju zajedničkih projekata i programe prekogranične saradnje. „Važno je da imamo dobru saradnju sa svima koji će pozitivno promovisati grad Tuzlu u ekonomskom, društvenom, kulturnom i sportskom smislu. Višestruka je korist svih, ne samo kada se povežemo, nego kada, što je još važnije, održavamo te veze. Uvijek je više onoga što je dobro i što nas povezuje, nego onoga što je loše i što nas razdvaja“, istakao je dr.sc. Lugavić.

Generalni konzul, Ivan Bandić, također je naglasio da Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli ostaje otvoren prema Gradu Tuzli za dalju podršku i saradnju, te da Bosna i Hercegovina u Republici Hrvatskoj ima iskrenog prijatelja na svom putu ka euroatlanskim integracijama i dugoročnom miru u zemlji.

(rtv7)


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti