Aktuelne vijesti

Postoje uslovi, mi naše partnere nećemo napustiti – .

Datum:

<![CDATA[.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}]]>

Nakon što je Kolegij Socijaldemokratske partije BiH jučer dao nalog svojim  kantonalnim organizacijam da mogu krenuti u razgovore sa svim političkim strankama oko formiranja većina u svim kantonima, u Tuzlanskom kantonu je taj proces pokrenut ranom zorom.

Tako je već jutros u medijima objavljena informacija da je predsjednik SDP-a u TK Dževad Hadžić nakon jučerašnjeg zasijedanja KO već obavio telefonski razgovor sa Fahrudinom Skopljakom (SDA) nudeći mu da uđu u pregovore oko formiranja zajedničke većine u Skupštini TK.

Pitali smo Fahrudina Skopljaka, predsjednika KO SDA TK, postoji li dobra volja za takvu vrstu razgovora i od strane SDA, koja sa partnerima već ima stabilnu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona.

-Da, telefonom sam razgovarao sa Dževadom Hadžićem i ponudio je da se otvori pitanje zajedničke koalicije u Tuzlanskom kantonu. Tu opciju ću postaviti pred Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA, a ono što se već zna i što sam Hadžiću i rekao je da se mi naših sadašnjih partnera nećemo odreći, te da je preduslov da se o tome razgovara je da se isti procesi pokrenu na različitim nivoima vlasti i svim kantonima gdje koalicione kapacitete imaju ove dvije stranke – rekao je za Tuzlainfo.ba Fahrudin Skoljak.

Aktuelnu većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona čine SDA (13),  Demokratska fronta (4), dva zastupnika Stranke za BiH (SBiH),  dva bivša zastupnika Pokreta demokratske akcije (PDA) koji sada djeluju kao nezavisni i jedan Socijaldemokrata (SD) koji imaju većinu od 22 ruke od 18 potrebnih.

U opoziciji su SDP (8) NIP (2), Naša stranka (1), jedan Socijaldemokrata (SD)  i jedna zastupnica iz PDA./Tuzlainfo/

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : ‘152563866691510’,
cookie : true,
xfbml : true,
version : ‘v10.0’
});
FB.AppEvents.logPageView();
};
(function(d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
!function(e,n,t){var o,c=e.getElementsByTagName(n)[0];e.getElementById(t)||(o=e.createElement(n),o.id=t,o.src=”https://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v15.0″,c.parentNode.insertBefore(o,c))}(document,”script”,”facebook-jssdk”);
tuzlainfo.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

monkstk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti