back to top

Aktuelne vijesti

Potpisan „Protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac“

Datum:

U okviru održavanja Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog  nasilja“  jučer je u Gradačcu upriličeno potpisivanje revidiranog „Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac“.

potpisan „protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad gradačac“

Revidirani „Protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za Grad Gradačac“ kao osnov za izradu je imao „Protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za Općinu Gradačac“ koji je potpisan 2014. godine. Navedeni dokument je rezultat zajedničkog rada Udruženja građana Vive žene Tuzla – Centar za terapiju i rehabilitaciju i Koordinacionog tijela za sigurnost i bezbjednost građana grada Gradačac u koji su uključeni predstavnici svih institucija koje djeluju na području grada Gradačac i Neformalne grupe građanki i građana Gradačac.

potpisan „protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad gradačac“

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da je Gradačac prvi grad u Tuzlanskom kantonu pristupio revidiranju „Protokola  intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac“ gdje su sve institucije pristupile ozbiljno i odgovorno radu revidiranja Protokola i nakon više od 3 mjeseca „uspjeli smo doći do finalne verzije Protokola  koji ima veliki značaj budući da on definira obaveze svih insitucija na području grada Gradačac u slučajevima nasilja u porodici“.

potpisan „protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad gradačac“

Predstavnica „Vive žene” Tuzla Jasna Zečević kazala je da se „Protokol“ donosi u okviru Zakona i ono što je bitno da se institucije koje su potpisnice, povežu i više komuniciraju o svakom pojedinačnom rizičnom slučaju nasilja.

potpisan „protokol intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad gradačac“

Nakon potpisivanja „Protokola“ svi učesnici su se okupili sa predstavnicima udruženja građana  na Trgu Alije Izetbegovića i mirnom šetnjom kroz grad poslali poruku o neprihvatanju i osudi svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

/ Grad Gradačac

__________

TV PRILOG

U okviru Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Gradačcu je upriličeno potpisivanje revidiranog Protokola intervencija u slučajevima nasilja u porodici za grad Gradačac. Radi se o prvom takvom revidiranom Protokolu za neku lokalnu zajednicu u Tuzlanskom kantonu.

U TV prilogu govore: EDIS DERVIŠAGIĆ, GRADONAČELNIK GRADAČCA,

JASNA ZEČEVIĆ, PREDSJEDNICA UG VIVE ŽENE TUZLA,

MEVLUDIN OMEROVIĆ, V.D. NAČELNIKA PU GRADAČAC,

RIAD SENDIĆ, ČLAN NEFORMALNE GRUPE GRAĐANKI I GRAĐANA GRADAČAC

Novinar Dževad Pašalić

Snimci i video montaža Sead Osmičić__________


radiogradacac.ba

Najnovije vijesti